Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, June 11, 2008

Hati-hati..Wahai Umat Muhammad!

Carlsberg baru sahaja mengeluarkan dua produk minuman tin terbarunya bernama JOLLY SHANDY berperisa LEMON dan ORANGE. Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah2 sama seperti tin minuman biasa F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc. Apa yang membimbangkan kita semua umat Islam ialah kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut. Tambahan pula perkataan "Contains alcohol" hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut. To prove it, boleh layari laman web ni http://www.carlsberg.com.my/products/jolly.htm

Maklumat daripada Asyuhada Nordin. Syukran'alaik.

Daripada laman web berkenaan..energetic & youthful looking?? Is't? Mybe this msg is dedicate to non-muslim. Look trendy? Kandungan alkohol kurang drpd 1%? Tiada maknanya, kalau minum bertin2, content pun btambah..Also ONLY for non-muslim..MATLAMAT TIDAK SESEKALI MENGHALALKAN CARA. Think..think and think before you do something. See..see and see. Read the ingredient first k. Keep your eyes ON!Waallahua'alam~~(@)

0 Buah fikiran:

 

IMPIAN

Tulisan ini [8:53] menyedarkan diri ini bahawa nasib itu kita tentukan atas aturan Allah, tidak harus leka dengan dunia.

Tulisan ini [17:72] membuka mata diri ini untuk melihat dunia dari kacamata Islam yang syumul.

Tulisan ini [35:5] meletakkan diri dalam zon berjaga-jaga dengan dunia agar tidak mudah terpedaya.

Tulisan ini [95:4] tidak akan sia-siakan ciptaanNya yang sebaik-baik kejadian, maka berbaktilah.

Dengan izin Pemilik jiwa,
Mencapai kemucak cinta Ilahi ke syurga hakiki.
Melengkapi sebahagian iman ini. Insya Allah.

Bergelar doktor Islami menuju rahmah nur jannah. InsyaAllah.

AZ-ZIARAH

Blog Archive

 
Blogger Templates