Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, January 2, 2010

Ubahan Waktu


Gambar hiasan

Assalamualaikum,

"Nyum..nyum.." Sedap kek yang akak buat.

Walaupun semalam rasa sedih, hari ini ku gembira dengan kek ini. Terima kasih akak dan orang yang menghantarkan kek ini ke rumah.

"Amal jangan makan banyak-banyak. Abang nak bagi tunang abang rasa. Ni kan kek tunang abang." Memuncung sahaja adik yang seorang ini. Terimalah hakikat, kek itu bukan untukku walaupun diberi oleh sahabatku :)

"Terima kasih, sahabat kerana kek itu."

Esok pulanglah hamba Allah ini ke medan pertempuran semula. Pulangku ke Kuala Lumpur bukan bermakna ku lari daripada medan pertempuran itu. Tidak akan undur ke belakang! (Perlu undur andai kata ada yang tertinggal dan perlu diambil semula)
"Dan bagi tiap-tiap umat ada kiblatnya (sendiri) yang ia menghadap kepadanya. Maka berlumba-lumbalah (dalam membuat) kebaikan. Di mana saja kamu berada pasti Allah akan mengumpulkan kamu sekalian (pada hari kiamat). Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu." [Surah Al-Baqarah, 2:148]
Sedangkan pokok yang subur itu boleh layu dengan fitrah alamnya. Apatah lagi manusia yang akhirnya akan pergi menemui Pencipta apabila masa itu telah berakhir (masa melakukan amal di dunia fana ini). Ayuh kita berlumba, bukan berlumba siapa tiba awal di garisan penamat tetapi berdasarkan timbangan amalan.

Ya! Kita tidak berhak menilai sesiapa, oleh itu senantiasalah kita memperbaiki diri supaya menjadi lebih baik daripada sebelumnya. Insya-ALLAH, semoga ALLAH permudahkan :)


Semoga hari ini lebih baik daripada hari semalam
moga-moga begitulah seterusnya :)


2/1/2010 Waktu itu pasti akan terhenti akhirnya. Jangan kita sia-siakan waktu kurniaan-Nya. Insya-ALLAH akan bersatu walaupun masa berubah. Maafkan segala kesalahanku jika pernah menyakiti hati-hati insan tidak berdosa.

0 Buah fikiran:

 

IMPIAN

Tulisan ini [8:53] menyedarkan diri ini bahawa nasib itu kita tentukan atas aturan Allah, tidak harus leka dengan dunia.

Tulisan ini [17:72] membuka mata diri ini untuk melihat dunia dari kacamata Islam yang syumul.

Tulisan ini [35:5] meletakkan diri dalam zon berjaga-jaga dengan dunia agar tidak mudah terpedaya.

Tulisan ini [95:4] tidak akan sia-siakan ciptaanNya yang sebaik-baik kejadian, maka berbaktilah.

Dengan izin Pemilik jiwa,
Mencapai kemucak cinta Ilahi ke syurga hakiki.
Melengkapi sebahagian iman ini. Insya Allah.

Bergelar doktor Islami menuju rahmah nur jannah. InsyaAllah.

AZ-ZIARAH

Blog Archive

 
Blogger Templates