Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Friday, July 17, 2009

Basic Finance

Assalamualaikum,

Al-kisahnya semalam, belajar BASIC FINANCE. Dahsyat! Tak disangka-sangka akan ambil course ni sebagai course pelengkap. Berlawanan dengan apa yang akan amal belajar sepanjang 5 tahun di Sarawak ni. Sudah sebulan lebih di Sarawak sejak sesi pembelajaran tahun 2 bermula. CNS? Block yang paling susah bak kata kakak-kakak senior.

InsyaALLAH kejap lagi nak pergi CPC. Gunakan masa dan waktu terluang. InsyaALLAH malam ni ada mesyuarat UPPS (Unit Perwakilan dan Pengurusan Surau) Perubatan di surau selepas isyak untuk membincangkan muktamar agung.

Lupa sering dikaitkan dengan kelalaian manusia. Tetapi sedarkah kita bahawa lupa itu merupakan satu keperluan dalam hidup kita. Sedarkah? InsyaALLAH malam ni amal akan hurai berkenaan dengan hal ini. Actually, perkara ini ada dihuraikan oleh kak Nadrah a.k.a kak Cak sewaktu usrah tengahari tadi. InsyaALLAH.

Nak berehat sebentar. Sahabat-sahabat dan pembaca-pembaca yang rajin singgah, tinggalkanlah komen dan pendapat anda. At least, kunjungan anda ke blog ini diketahui. Maaf, sudah jarang menaip disebabkan kesibukan yang tidak dapat dielakkan (sibuk?? alasan..) InsyaALLAH akan cuba menaip perkara-perkara yang bermanfaat buat semua. Entry malam ini..LUPA VS ALPA

Kalimah indah tersusun bicara,
Bertemu kelak di lain kalam,
Hidup didunia janganlah alpa,
Kelak diri akan tenggelam.

Suka pantun. Orang berbudi kita berbahasa =)
[Jumaat : 17/7/2009]

4 Buah fikiran:

Namaku 'Dua' said...

salam amal
mana ada block cns susah.hehe (depend on student la)
bagi akak, block cns la block y akak paling suka and akak score for that block.

AMAL ATHIRAH ZARZILAH said...

salam kak nani
kata akak2 lain block ni susah
amal pun suka block ni..
cuma nk score tu mmg kena pulun juga..hehe
ada tips??

hidayah said...

salam amal..
amek basic finance ye sem ni..
dayah pon amek jgk..ingat nk amek basic accounting, tp clash..
finance tuh xla susah mana pun..
cume kne fhm konsep & selalu wt latihan.. ap pon, tahniah ye sbb amek subjek yg berlain.. bertambah lg ilmu tuh.:-)

AMAL ATHIRAH ZARZILAH said...

=) maaf hidayah, td xsempat nak berborak panjang..insyaALLAH lain kali amal dtg sana ya..basic finance..mcm ssh je..hehe, mgkin br introduction kot..jaga diri, ukhwah fillah..salam'alaik~

 

IMPIAN

Tulisan ini [8:53] menyedarkan diri ini bahawa nasib itu kita tentukan atas aturan Allah, tidak harus leka dengan dunia.

Tulisan ini [17:72] membuka mata diri ini untuk melihat dunia dari kacamata Islam yang syumul.

Tulisan ini [35:5] meletakkan diri dalam zon berjaga-jaga dengan dunia agar tidak mudah terpedaya.

Tulisan ini [95:4] tidak akan sia-siakan ciptaanNya yang sebaik-baik kejadian, maka berbaktilah.

Dengan izin Pemilik jiwa,
Mencapai kemucak cinta Ilahi ke syurga hakiki.
Melengkapi sebahagian iman ini. Insya Allah.

Bergelar doktor Islami menuju rahmah nur jannah. InsyaAllah.

AZ-ZIARAH

Blog Archive

 
Blogger Templates